Posted on

ADÓ 1% – 2024

Minden évben rendelkezhetünk arról, hogy a befizetett adónk 1+1%-át mire szeretnénk fordítani. 1%-át egyházaknak, további 1%-át civil szervezeteknek adhatjuk, nyilatkozatunk függvényében.

Ha valaki a korábbi években rendelkezett valamely egyház javára, az az idei évben is érvényes.

!!! A civil szervezetek részére azonban minden évben újra kell nyilatkozni, a tavalyi nyilatkozat idén nem érvényes !!!

A nyilatkozatban meg kell adni az Egyesület adószámát: 18468830-1-04

Akik a Testvéri Szövetség javára kívánnak rendelkezni, az alábbi három módon tehetik meg, a 23EGYSZA jelű nyomtatvány kitöltésével:

  1. Ügyfélkapun keresztül: A NAV eSZJA oldalán május 21-ig.
  2. Papír alapon, postai feladással május 21-ig (1054 Budapest, Széchenyi utca 2.) vagy személyesen le lehet adni a NAV település szerinti ügyfélszolgálatánál. A nyomtatvány IDE kattintva letölthető. Postai feladás esetén: tegye borítékba a nyilatkozatot úgy, hogy a borítékra ráírja a nevét, címét és az adóazonosítóját. Zárja le a borítékot, és írja alá a hátulját a ragasztáson túlnyúlóan.
  3. Ha a munkáltatója vállalja, akkor rajta keresztül is megtörténhet a rendelkezés, a munkáltató számára május 10-ig leadott papír alapú nyilatkozattal.

A nyomtatvány KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓJA IDE kattintva letölthető.

Hasznos lehet tudni, hogy a vállalkozók ugyan február 25-ig kell megtegyék adóbevallásukat, de az adójuk 1+1%-ának felajánlásáról legkésőbb ők is május 21-ig rendelkezhetnek.

Minden felajánlónak köszönetünket fejezzük ki támogatásáért!