Posted on

Jó hír az izraeli Makor haTikvah Messiáshívő általános iskoláról

Örömmel és hálás szívvel teszek bizonyságot Isten ajándékáról: Makor haTikvah, amely az első izraeli messiáshívő általános iskola (Jeruzsálem, 1-9 osztály) szeptembertől hivatalos működési engedéllyel rendelkező oktatási intézményként folytathatja működését. Ezzel a hivatalos szakmai elismeréssel iskolánk nyilvános közösségi fórumokon is bemutatkozhat, növelve ezzel a lehetséges diákok körét. Sokan szerették volna már eddig is hozzánk hozni gyermekeiket, hogy amíg az életüket végigkísérő baráti társaságaik, valamint saját identitásuk is kialakul, védett iskolai közegben legyenek. Ahol a napok ahítattal kezdődnek, a tanárok hívő emberek, s a diákok is hívő családok gyermekei közül kerülnek ki.  Eddig sokakat az az aggodalom tartott vissza, hogy a 9. osztály végeztével túl nehéz lesz az állami középfokú oktatási intezményekbe  való bekerülés, esetleg az integráció.

Köszönet mindannyiótoknak, akik az elmúlt időszakban szívükön viseltétek és imáitokban hordoztátok iskolánk ügyét. Az évről évre növekvő intézmény, amely  1991-ben a egy féltucatnyi gyerekkel és két osztállyal kezdte meg működését, jelenleg mintegy 100 diákkal és 20 fős tanári karral rendelkezik. Idén júniusban 17 végzősünk volt és mindannyiukat gond nélkül felvették valahová. A korábban végzett diákjaink is arról számolnak be, hogy probléma nélkül beilleszkedtek, tanáraik szeretik őket és társaik is elismerik, értékelik őket.

Az állami elismeréssel viszont nem jár  automatikusan állami támogatás. Azt elvileg az elkövetkező években várható intenzív szakmai és gazdasági ellenőrzések eredményei tükrében kérvényezhetjük majd.  Jelenleg a működési engedélyünk pénzügyi feltételhez kötött: az iskola bankszamláján minden hónapban legalább egy 20.000 eurónak (mintegy 6.5 millió forint) megfelelő összegnek kell lennie.
Imádkozzatok értünk továbbra is, hogy híven végezhessük szolgálatunkat Krisztus testében, munkánkat pedig Isten áldja meg, hogy hozzhasson jó gyümölcsöt gazdagon. Ámen.

Frank Vilmos

Az iskola honlapja és a támogatás lehetősége a hivatkozásokra kattintva érhető el