Posted on

ÚJ KÖNYV – Frankné Dobos Ilona: Legyen meg a Te akaratod

Kedves Testvérek!

Megjelent és megrendelhető Frankné Dobos Ilona: Legyen meg a Te akaratod! Egy tizenhat gyermekes édesanya emlékiratai c. könyv.

A könyv ára 3 900 Ft, melyet az alábbi linken lehet megrendelni:

https://legyen-meg-a-te-akaratod.bio

Ili néni közöttünk élt, sokan láttuk az ő életét, szolgálatát, Istennek odaszánt életét. Azok is találnak a könyvben újdonságot, akik ismerték őt vagy olvasták a 2005-ben megjelent életrajzi írását, akik pedig nem találkozhattak vele személyesen, nem mindennapi élettörténetet vehetnek a kezükbe.

27 évesen, 7 gyermek édesanyjaként

Egy 1991-ben kezdett új naplóban ekként mutatkozik be:

„46 éves múltam szept. 20-án, 26 éve házas, 10 fiúnak és 6 lánynak az anyja, ami nem érdem, hanem kiváltság. 20 éves koromban születtem újjá, de már sokkal korábban, többször is kértem az Úr Jézust, hogy költözzön a szívembe, Őt akarom szolgálni. Mostani látásommal tudom, hogy Ő már az elsőt meghallgatta 8-9 éves koromban, de én segítő híján ezt nem tudtam, csak az én kérésem volt előttem. Visszatekintve azonban látom, hogyan őrzött, vezetett, és adta a vágyat a szívembe, személyesen megismerni Őt, találkozni Vele, tehát hívő módra élni, mert ez egyáltalán nem volt jellemző. Barátságos, úgymond szolid külső mellett belül gyakran haragos, indulatos voltam, ami sok szenvedést okozott nekem. Persze ezeket az indulatokat nem volt tanácsos szabadon engedni, mert ugyancsak negatív következményei lettek volna. Hívő szüleim, de különösen édesapám, nem tűrt volna meg ilyesmit. Őt pedig respektáltam. Szerettem őket.

Szüleim engedelmességben neveltek bennünket (12-en vagyunk testvérek, közülük én vagyok a legidősebb. 7 fiú, 5 lány). Emiatt később én úgy gondoltam, hogy könnyű lesz engedelmeskednem férjemnek, mivel engedelmességre hajlamos vagyok. Mint kiderült, alaposan félreismertem magamat. Azt is gondoltam magamról, hogy én mindenkit szeretek és rendkívül türelmes vagyok. Nagyon hamar rá kellett jönnöm, hogy minden nagyon labilis nálam. Az Úrra van szükségem ahhoz, hogy én ilyen lehessek. 20 éves koromban, egy nagyfokú idegkimerülés után az Úr könyörült rajtam. Megszabadított bűneimtől, meggyógyított, pedig gyógyulást nem is kértem és újjászülethettem. Azóta egyre jobban megismerem magamat. Legnagyobb csalódásom az volt életemben, mikor magamban csalódtam. Azt tapasztalom azonban, hogy magamnak sokkal hamarabb meg tudok bocsátani, mint másnak. Sokat kell még hogy tisztogasson az Úr engem ahhoz, hogy magamtól másokat különbnek tudjak tartani, szívből. (Kisebbségi érzés nélkül!) Azt gondolom, hogy ilyen felismerésekre soha nem tudtam volna jutni férjem és 16 gyerekem nélkül. Ők mindnyájan az Úr ajándékai, szeretnek engem és jót akarnak nekem, az Úr általuk formálja is az életemet. Hálás vagyok, hogy egész családom az Úré és Őt akarja követni.”

A Frank család 1992-ben