Posted on

Férfi csendesnap – 2010

A napot imaórával kezdtük, melyet Pogonyi Mihály testvér vezetett Sajószentpéterről.

Testvérünk a Kolossé 2,6-7 versei alapján buzdított a hálaadásra.
A buzdítás nyomán sok, rövid, jó szellemű imádság hangzott el, mely hitünk és reménységünk szerint kedves volt Mennyei Édesatyánk előtt.

Az imaóra után Gál Lajos testvér hirdette az Igét az 1Krónika 25,1-6 alapján.

Az igehirdetésben elhangzott: „…bár célunk gyermekeinknek az Úrhoz való fordulása és a megtérésük, nem erre kell koncentrálnunk, hanem arra, hogy őket az engedelmességre tanítsuk. Az Ige is erre tanít. Ha mi ennek nekidőlünk, akkor Urunk is munkálni fogja megtérésüket.
Amikor Ő elkészíti szívünket, akkor legyünk „evangélista édesapákká”.
Elsősorban nem az befolyásolja gyermekeinket, amit hallanak tőlünk, hanem amit látnak nálunk. Ezért nagyon fontos, hogy életünk, hitünk példa legyen előttünk. A példaadó élet nagyon szép mintája Ászáf”.

Ászáf élete és szolgálata nyomán a példaadás fontosságáról hallhattunk.

Az igehirdetés után olyan meghívott férfitestvérek tettek bizonyságot életükről, tapasztalataikról, akik maguk is gyakorló édesapák, vannak, vagy voltak kamasz gyermekeik, és hitelesen tudnak beszámolni azoknak az Úr szerinti neveléséről: Jobbágy József Miskolcról, Kun János és Lisztes Tibor Békésről.

Bizonyságtételükből kicsendült az a három dolog, melyre feltétlenül szükség van gyermekeink nevelésekor: idő, szeretet, és figyelem.
A napot fórumbeszélgetéssel zártuk. Lehetőség volt kérdezni, tapasztalatainkat megosztani, mely lehetőséggel éltek a testvérek.

Az igehirdetés vázlata innen letölthető: vázlat